KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Status prawny

Podstawa prawna

Liceum działa w oparciu o akt założycielski placówki oświatowej – Zarządzenie Ministra Oświaty z dnia 21 kwietnia 1948 r. nr 11Śr.-561/48 (Dz.U. MO z 1948 r., nr 6, poz. 122.) oraz na podstawie:

  1. ustawy z dnia 7 września 1991 r.  o systemie oświaty (Dz.U. z 2004 r., nr 256, poz. 2572. z późn zm.) i rozporządzeń wykonawczych do tej ustawy.
  2. uchwały nr LXXIII/1650/02 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 30 stycznia 2002 r. w  sprawie  przekształcenia  XXI Liceum Ogólnokształcącego im. B. Prusa w  Łodzi przy ul. Kopernika 2,
  3. STATUTU XXI LO IM. B. PRUSA (tekst jednolity - nowelizacja grudzień 2019r.)

Szkoła jest jednostką organizacyjną nieposiadającą osobowości prawnej.

Organem prowadzącym

jest Wydział Edukacji Miasta Łodzi.

Organem nadzoru pedagogicznego

jest Kuratorium Oświaty w Łodzi

Podmiot udostępniający informację:
XXI Liceum Ogónokształcące im. Bolesława Prusa w Łodzi
data: 09-12-2019
data: 09-12-2019
data: 09-12-2019
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 09-12-2019 - Edycja treści
  • 12-09-2019 - Edycja treści
  • 14-12-2017 - Edycja treści
  • 06-09-2017 - Edycja treści
  • 07-10-2015 - Edycja treści
  • 17-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 05-04-2013 - Edycja treści
  • 13-12-2011 - Edycja treści
  • 19-12-2010 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 780